Advocaten

Mr. I. (Ingrid) de Lange– Van Mook

Email: i.delange@zorgadvocatuur.nl
foto-vierkant

Opleiding

Ingrid de Lange-Van Mook studeerde in 1998 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in twee afstudeerrichtingen: privaatrechtelijk en bedrijfsjuridisch. Voordien behaalde zij haar Gymnasiumdiploma aan het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

Ervaring

Na haar studie werkte Ingrid de Lange-Van Mook als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V.
Van 1998 tot medio 2000 werkte zij als advocaat op de vestiging te Rotterdam op de sectie Commercial. In die zin heeft zij onder meer ervaring opgedaan op het gebied van het beoordelen, opstellen en uitonderhandelen van (internationale) contracten, het beoordelen en opstellen van algemene voorwaarden, due diligence bij fusies en overnames, arbeidsrecht, huurrecht en administratief recht.
Van 2000 tot 2002 werkte zij op de vestiging Den Haag op de sectie Health, Insurance & Litigation. Hier heeft zij ervaring opgedaan op het gebied van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, algemeen procesrecht, arbitrages, beslag- en executierecht. Tevens behandelde Ingrid de Lange-Van Mook cassatiezaken.
In 2002 is zij in dienst getreden bij Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, als bedrijfsjurist en tevens als advocaat. Hier verkreeg zij ruime ervaring op het gebied van (medisch) aansprakelijkheidsrecht, gezondheidsrecht in brede zin, waaronder patiëntenrecht en zorgregelgeving, het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van clinical trial agreements en samenwerkingsovereenkomsten zowel in als buiten de zorgsfeer, medisch ethische kwesties en juridische kwesties op het gebied van medisch wetenschappelijk onderzoek met mensen. Tevens gaf zij als docente onderwijs aan medici op het gebied van het gezondheidsrecht.
Vanaf 2007 is zij werkzaam als advocaat en mediator bij De Lange-Van Mook Advocatuur.